Torstaina 11.7. klo 20.00

Lyyti Kulttuuriviikon etkoilla

Musiikkiesitys

Kahvila Saha
Sahakatu 3, 67900 Kokkola

Lyyti hurmaa Sahalla

Nousussa taas on Johanna Kustannukselle kiinnitetyn Lyytin kolmas albumikokonaisuus. Levy koostuu kymmenestä kappaleesta, joista on jo julkaistu singlet Ennätyshelteet, Katastrofin laajuus, 100 kaunaa ja Omakuva. Albumi on taidonnäyte modernia ja lyyristä popmusiikkia, jota on kuvailtu myös runoelmapopiksi. Albumin ovat tuottaneet bändissä koskettimia soittava Antti Vuorenmaa ja muun muassa Ursus Factoryn ja Arpan tuotannoista tunnettu Väinö Karjalainen.

Ylistystä kerännyt kakkosalbumi Toiveet ja helyt (2021) toi Lyytille ensimmäisen Emma-ehdokkuuden sekä Vuoden artistin tittelin (Indie Awards 2022).

”Nousussa taas on satumainen sekoitus utuista ja iskevää poppia, viihdettä ja kyynelvettä. Tällä levyllä kuuluu musta sellanen entistä itsevarmempi ja voimakkaampi versio musta artistina, joka on jossain määrin syntynyt mun yksityisminän rinnalla osana sellaista kuoresta tulemisen prosessia. Kun oon ruvennut tekemään musaa, oon ollut aika arka ja ujo tyyppi, mutta vähitellen oon musan ja kirjoittamisen kautta päässyt käsiksi mun omaan voimaan ja kirjoittanut itseni oman elämäni päähenkilöksi”, kuvailee Lyyti tulevaa albumia ja sen tekoprosessia.

Lyyti on yhtyeensä kanssa kasvattanut mainetta myös häikäisevänä live-esiintyjänä, jonka heittäytymiskyky tekee jokaisesta keikasta ainutlaatuisen. Lyyti kommentoi keikkailua:

”Tuntuu, että meidän keikat on parhaimmillaan sellaisia rituaaleja, joissa sekä me ja yleisö eletään läpi vaikeita asioita ja suuria tunteita ja tullaan ulos vahvempina. Nää bändin kanssa jaetut kokemukset ja tuhannet ajokilsat kuuluu myös tolla levyllä.”

Albumit