Sunnuntaina 7.5. klo 16.00

Jiri & Taru

Musiikkiesitys

Kahvila Saha
Sahakatu 3, 67900 Kokkola

Jiri & Taru

Ykspihlajassa saa kantaesityksensä lauluohjelma, jossa kahden säveltäjän sävellykset keskustelevat ja käyvät temaattista vuoropuhelua. Säveltäjät ovat Kaj Chydenius ja Jiri Kuronen. Säveltäjien inspiraationa ovat runoilijat Leinosta Härköseen, Sarkiasta Rekolaan.

Taru Nyman on Espoossa asuva laulaja, joka tunnetaan erityisesti säveltäjä Kaj Chydeniuksen laulujen tulkkina. Nymanin ja Chydeniuksen musiikillinen yhteistyö on kestänyt jo 25 vuotta. Taru on koulutukseltaan luokanopettaja. Opetustyön rinnalla ja “hengissä pitävänä voimana” on aktiivinen toiminta esiintyvänä taiteilijana. Taru Nymanilta on julkaistu kolme Kaj Chydeniuksen lauluja sisältävää sooloalbumia: Tyttö ja tanssiva karhu (2000), Vaikka kaikki näkisivät lävitseni (2007) ja Vain hiljaisella on korvat kuulla (2012). Lisäksi Taru Nyman on mukana lukuisilla muilla Chydenius-levyillä.

Jiri Kuronen on muusikko, jonka uran keskeiset yhtyeet ovat olleet Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani sekä Olavi Uusivirran yhtye. Kuronen on yhtyetoiminnan lisäksi työskennellyt paljon teatterimuusikkona ja laulajien säestäjänä. Jiri Kuronen on myös säveltäjä, jonka oma tuotanto koostuu runosävellyksistä, laulelmista ja popbiiseistä. Kuronen onollut tekijänä kymmenillä levyillä ja hän on julkaissut myös omia sävellyksiään sisältävän Jiri Kuronen & Lähiö: Lauluja –nimisen albumin (2004).